Seaside Блог

Няколко причини да използвате зелен чай върху лицето си

На всички ни е известно, че зеленият чай е една от най-здравословните напитки. Древната азиатска напитка може да засили паметта и концентрацията ви, да подобри енергийните ви нива, да подобри имунитета и много други. Когато става въпрос за здравето на кожата, зеленият чай се оказва, че може да забави стареенето, да я защити от вредните UV лъчи, да подобри тена и да намали появата на акне.

Учудващо, локалната употреба на зелен чай (т.е. – да го нанасяте върху кожата), също предлага множество от положителни ефекти.

 

•  Антибактериални и противовъзпалителни

Рапорт, публикуван в Журнала на Американската Медицинска Дерматологична Асоциация показва, че резултатите от няколко проучвания сочат, че зеления чай “... има голям противовъзпалителен и анти-канцерогенен потенциал, който може да бъде приложен към различни кожни заболявания.” Учените допълват, че ...” добавянето на зелен чай към продуктите за грижа за кожата може да има огромно влияние при предотвратяване на бъдещи кожни проблеми.”

 

•  Ефективност в борбата със стареенето

Антиоксидантите са наше мощно оръжие за борба с преждевременното стареене, като определен клас антиоксиданти – катехини са особенно потентни. Или по-точно, катехинът ЕГКГ (епигалокатехин галат), който се съдържаща в голямо количество в зеления чай. Проучванията показват, че ЕГКГ активира умиращите кожни клетки1. Докато тези му свойства са лимитирани до най-външния слой клетки (тъй като съставките на чая не могат да бъдат абсорбирани по-надълбоко), учените са единодушни, че те са значителни.

 

Другите антиоксиданти, съдържащи се в чая помагат при борбата със свободните радикалии подпомагат възстановяването на клетките – които от своя страна водят до намаляване на следите от стареене, изразяващи се в старчески петна, бръчици и слънчево увреждане. 

 

•  Подобрява мазната кожа

Танините в зеления чай въздействат като стипца, която кара порите да се свият, също намалява произвосдтвото и секреция на себум (естествената кожна мазнина) от жлезите, намиращи се в порите. Това прави зеления чай много по-добро решение от останалите продукти за мазна кожа, тъй като те по-скоро отмиват изличната мазнина по кожата, без да влияят на нейния синтез. В действителност, едно проучване2 показва до 70% редуциране на продукцията на себум, след като участниците в него са използвали продукт за лице, съдържащ 3% зелен чай в рамките на 8 седмици.

 

•  Подобрява акнето и черните точки

Локалната употреба на зелен чай (лосион с 2% съдържание на зелен чай) може да подобри значителнато лека форма на акне (50% подобрение), докато друго проучване3 (отново 2% лоцион, нанасян върху лицето за 6 седмици) показеа не само подобрение при вида на лезиите, но и 39% намаляване на активността на пъпките. 

Разбира се, всеизвестно е, че зеленият чай е антибактериален, противовъзпалителен и сиващ порите антиоксидант, което го поставя на първо място като естествен и ценово ефективен продукт пред останалите такива за борба с акнето.

 

•  Щадящ екфолиант

Малко известен е фактът, че лисчетата от вече използвания зелен чай могат да се използват като ефективен нежен ексфолиант. Той успешно може да отстрани излишния себум и замърсителите от кожата, остажяйки я здрава и свежа.

 

Зеленият чай е една от оновните съставки на RS2 концентратa на Pevonia Botanica, предназначен за успокояване на акнеична и чувствителна кожа. Ако не ви се занимава у дома, заповядайте в Seaside спа и се оставете в опитните ръце на нашите козметици и изпитаното вълшебство на зеления чай.

 

_____________

1 - https://www.sciencedaily.com/releases/2003/04/030425071800.htm

2 - https://www.researchgate.net/profile/Tariq_Mahmood14/publication/46287318_Outcomes_of_3_green_tea_emulsion_on_skin_sebum_production_in_male_volunteers/links/0fcfd5069d74b87c33000000.pdf

3 - http://europepmc.org/abstract/med/19363854

Назад

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ VS. КОЛА МАСКА И БРЪСНЕНЕ

Лазерната епилация е процедура, която все повече мъже и жени предпочитат в борбата с нежеланото окосмяване. Въпреки това предимствата й пред традиционните методи, като кола маска и бръснене, все още не са напълно ясни за всички.


Прочети още...

Нова отслабваща процедура без операция?! Имаме я!

Нова отслабваща процедура без операция - Cooltech Define


Прочети още...

Сутринта след голямото напиване – грижа за кожата

В сезона на Коледните партита сме. На повечето от нас са известни признаците на главозамайване или подут стомах, показващи, че сме прекалили с онези “напитки за възрастни” на снощната веселба, но малцина си дават сметка, че те имат токсични ефекти и върху кожата.


Прочети още...

Лосионът P50 на Biologique Recherche – Светият граал в козметиката

Технически погледнато, това даже не е лосион, а по-скоро тонер, P50 е течност, която ексфолиира и балансира всеки тип кожа.


Прочети още...

Назад

Търсене

Теми

Сподели

  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon

Добре дошли!
Добро пожаловать!
Wellcome!