Seaside Блог

Хидратацията

 

Основните стъпки за цялостна грижа за кожата включват почистване, хидратация, нанасяне на слънцезащитен продукт, а също и употреба на третиращи продукти. Възможностите за хидратация са няколко, но всички са формулирани да задържат влагата в кожата и да поддържат нейния естествен липиден слой. Хидратиращите продукти могат да бъдат под различна форма: лосиони, кремове или дори масла, като кремовете и маслата са по-подходящи за суха кожа. Науката и естеството на хидратацията предлагат нови варианти, включващи напреднали технологии, използващи растителни екстракти и т. нар. олеозоми.  Олеозомите представляват уникална комбинация от овлажнители и емолиенти (омекотители) капсулирани във фосфолипидна обвивка, която се разпуква, когато се нанесе върху кожата, осигурявайки дълготрайна хидратация. Проучванията показват, че ежедневната употреба на емолиенти видимо намалява дерматитните състояния и подобрява кожното здраве (1).

 

КАК ДА ПОЧИСТИМ И ХИДРАТИРАМЕ – основни стъпки

 
•  Използвайте топла вода
(не гореща!), за да почистите нежно кожата си и избягвайте ежедневното й търкане и претриване. Грубото ексфолииране не трябва да се прави по-често от веднъж седмично, а при някои по-тънки и чувствителни кожи – дори по-рядко.

•  Не изсушавайте напълно кожата си след като сте я измили – вместо това я подсушете с леки потупвания с кърпата за лице.

•  Ако използвате тоник за лице, нанесете го с леки потупвания с памучен тампон. Ако не – преминете към следващата стъпка.

•  Нанесете качествен хидратиращ продукт на още влажната  кожа.Не забравяйте да нанасяте хидратиращ продукт върху кожата си винаги, когато сте я измили. Преди лягане не пропускайте да свалите грима и редовно нанасяйте овлажняващ продукт, за да се събудите със свежа кожа. По възможност, използвайте хидратиращ крем за ръце след всяко измиване.

Разбира се, ако чувствате кожата си суха, вяла и дехидратирана, най-добре е да се обърнете към професионалните терапии за незабавна дълбока хидратация. Ако желаете да запазите час такава спасителна процедура, можете да го направите на телефони: 052/310-110 или 0888/10-90-90.

____________________

 

1 - Fisher GJ, Wang Z et al. Pathophysiology of premature skin aging induced by ultraviolet light. N Eng J Med 1997; 337: 1419-1428.

Назад

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ VS. КОЛА МАСКА И БРЪСНЕНЕ

Лазерната епилация е процедура, която все повече мъже и жени предпочитат в борбата с нежеланото окосмяване. Въпреки това предимствата й пред традиционните методи, като кола маска и бръснене, все още не са напълно ясни за всички.


Прочети още...

Нова отслабваща процедура без операция?! Имаме я!

Нова отслабваща процедура без операция - Cooltech Define


Прочети още...

Сутринта след голямото напиване – грижа за кожата

В сезона на Коледните партита сме. На повечето от нас са известни признаците на главозамайване или подут стомах, показващи, че сме прекалили с онези “напитки за възрастни” на снощната веселба, но малцина си дават сметка, че те имат токсични ефекти и върху кожата.


Прочети още...

Лосионът P50 на Biologique Recherche – Светият граал в козметиката

Технически погледнато, това даже не е лосион, а по-скоро тонер, P50 е течност, която ексфолиира и балансира всеки тип кожа.


Прочети още...

Назад

Търсене

Теми

Сподели

  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon

Добре дошли!
Добро пожаловать!
Wellcome!