Seaside Апаратни процедури

Назад

Venus Legacy
оформяне на тялото с Venus Legacy

Venus LegacyTM – революционна технология за контуриране на тялото, борба с целулитa и стягане на отпуснатата кожа на лицето, шията и тялото!

Този уникален апарат комбинира три доказали се модерни технологии – мултиполярна радиочестота, пулсиращо магнитно поле и VariPulseT, базирана на пулсиращ вакуум.

Мултиполярната радиочестота осигурява контролирано,  безболезнено, бързо  и хомогенно затопляне на тъканите в дълбочина за постигане на максимални резултати

Пулсиращото магнитно поле се използва от десетилетия в традиционната медицина и ефектите за подпомагане регенеративните процеси на тъканите са се доказали в годините

VariPulseTM технологията предоставя регулируем вакуумно всмукване, което позволява проникване на топлината предизвикана от радиочестотоното въздействие да проникне на по-голяма дълбочина в третирания участък, като същевременно подпомага лимфния дренаж и стимулира кръвообращението

Интегрираният термален контрол осигурява температурен мониторинг в реално време, което допринася за Вашата безопасност и комфорт.


КАК ПРОТИЧА ПРОЦЕДУРАТА

Процедурите с Venus LegacyTM са неинвазивни и напълно безболезнени, като много пациенти ги сравняват с отпускащия масаж с вулканични камъни. Докато лежите удобно на кушвтката, терапевтът ще нанесе контактен гел върху участъка, който ще се се третира – това ще осигури гладкото движение на апликатора и ще защити кожата ви от топлината. След това, с внимателни последователни движения терапевтът ще започне да плъзга избрания апликатор по тялото Ви. От самото начало на процедурата се усеща пулсиращото засмукване на тъкането, наподобяващо приятен вакуумен масаж, като тъканите започват постепенно да се затоплят до достиганена комфортна температура. Всъщност, процедурата е толкова приятна, че много от пациентите затварят очи и се отпускат, като някои дори заспиват.

Всяка процедура отнема от между 30-50 минути, в зависимост от третираната зона. Непосредствено след процедурата кожата Ви може да е леко зачервена и топла при докосване, но това обикновено отминава в рамките на час (при някои може да се задържи по-малко или повече, в зависимост от чувствителността на кожата).

Броят процедури, необходими за постигане на максимален резултат зависи от третираната заона и нейното първоначално състояние, но се препоръчват около 6 процедури за лицето, и 8 за шията и останалата част на тялото.

 

Какво да очаквате:

  • ♥  Кожа, която е видимо по-стегната и по-гладка
  • ♥  Технология, която е 100% ефективна и доказана, че работи
  • ♥   Отпускащо и безболезнено изживяване
  • ♥   Бързи сесии, без странични ефекти

 

Продължителността и цената на процедурата варират според третираната зона. За актуални цени - моля, консултирайте се с нашия Ценоразпис.

Назад Ценоразпис

X-Wave

Технологията

Технологията, внедрена в апарата X-wave, се използва в медицината вече повече от 30 години, като ефективността на акустичните вълни при третиране на редица медицински състояния (като разграждане на мастни натрупвания в резултат на нарушена обмяна на веществата, в следствие на хормонален дисбаланс, метаболитен синдром, затлъстяване и други) е подкрепена с многобройни проучвания (Adato et al. 2011; Christ et al, 2008; Kuhn, 2008).

Казано най-общо, акустичните вълни представляват изключително силни нефокусирани звукови импулси предизвикващи вибрация в тъканите на тялото. Базиран на тази технология, апаратът X-wave на наложилата се отдавна в естетичната индустрия компания BTL (който e получил одобрение и от Американската Агенция по храните и лекарствата!) създава звукови импулси, разпространявани под формата на радиални шокови вълни. Има направени множество научни изследвания в подкрепа на Радиалната шоко-вълновата терапия като ефективен метод за борба с мастните натрупвания и целулита. Тъй като ниско-енергийните радиални шокови вълни имат способността да достигат плитките подкожни нива и повърхностния слой мастна тъкан, те предизвикват принудително механично разграждане на част от мастните клетки, като същевременно водят до стимулиране на лимфния дренаж. Резултатът е третиране и профилактика на липодистрофия и целулит (BTL, 2016), подобряване на еластичността на съединителната тъкан (Christ et al, 2008; Kuhn et al, 2008), както и подобряване циркулацията на кръвта и клетъчния метаболизъм (Angehrn et al, 2007). 


Какво третира

Апаратът X-wave се използва за лимфен дренаж, третиране на белези, при слабост на съединителната тъкан, нарушен метаболизъм на мазнините, влакнести промени в тъканите, нарушения в разпределението на мазнините, отпусната кожа след бременност и целулит. Подходящ е за извеждане на задържаните в тъканите течности и остатъците от физиологичното разграждане на мастните натрупвания, както и за подобряване еластичността на тъканите и мускулите.  Освен чисто механичното въздействие, което радиалните вълни оказват върху мастните клетки и фиброзните целулитни септи (на които се дължи набръчкването и портокаловия вид на кожата), те стимулират и метаболитните процеси, подпомагайки възстановителните процеси в кожата. По този начин повлияват и самата кожа – увеличава се еластичността й и се подобрява състоянието на стриите, получени в резултат на разтягане при бременност или напълняване.


Зони на третиране

•  Бедра

•  Задни части (дупе)

•  Корем и паласки

•  Горната част на ръцете 


Колко процедури са необходими

При повечето пациенти за постигането на задоволителни резултати са необходими между 8 и 10 процедури, извършени веднъж или два пъти седмично. 


Комбинация с други апарати и процедури

Процедурите с апарата X-wave могат да се извършват самостоятелно или като част от пакетни процедури, включващи радиочестота (като такива с Venus Legacy), ултразвук, пресотерапия, антицелулитни масажи, мезотерапия и др.

 

Референции:

Adatto M, Adatto-Neilson R, Novak P, Krotz A, Haller G. (2011) Body shaping with acoustic wave therapy AWT(®)/EPAT(®): randomized, controlled study on 14 subjects. Journal of Cosmetic Laser therapy, 13(6), 291–296.

Angehrn F, Kuhn C, Voss A. (2007) Can cellulite be treated with low-energy extracorporeal shock wave therapy?, Clinical Interventions in Aging, 2 (4), 623-630.

BTL (2016) X-wave, oнлайн на:  http://www.btlaesthetics.co.uk/products/  , последно преглеждане на 23.03.2016.

Christ C, Brenke R, Sattler G, Gabriel G. (2008) Boosting skin elasticity and revitalising the dermis in cellulite and connective tissue weakness by means of extracorporeal Acoustic Wave Therapy (AWT), http://www.lokeshullam.eu/images/pdf/Skin%20elesticity%20study.pdf 

Kuhn, Christoph, et al. (2008) Impact of extracorporeal shock waves on the human skin with cellulite: A case study of a unique instance, Clinical Interventions in Aging, 3 (1), 201-210.

Назад Ценоразпис

Пресотерапия
пресотерапия, Апаратен лимфен дренаж

Какво представлява ПРЕСОТЕРАПИЯТА:

Пресотерапията е детоксикираща процедура, която чрез лимфен дренаж помага на тялото да се избави от токсините. Подобрява и кръвообращението, което води до по-добро насищане с кислород, както на третираните зони, така и на целия организъм.

Още след първата процедура чувството за умора в крайниците изчезва. Усещате се леки и отпочинали, а кожата ви е видимо по-гладка.
Тайната е в специалното „облекло”, което се носи по време на процедурата. За краката, например, се използват специални „ботуши”. Те са свързани към апарат, от който се управлява налягането в различните части на „ботушите”. Чрез усилване и намаляване на налягането се осъществява приятен механичен масаж на „облечените” зони. Подобрява се кръвообращението и лимфния ток, стимулира се метаболизма на кожните клетки. Това води до намаляване на целулита, а след няколко процедури и до намаляване размера на дрехите, които носите. И всичко това, докато лежите и отпочивате.


ПРЕСОТЕРАПИЯТА в помощ на борбата с целулита

Пресотерапията е модерен, ефективен и безболезнен метод със силен терапевтичен ефект за лечение на целулит и мастни натрупвания по тялото. Активира пасивната част на кръвообращението – вените и лимфните съдове. Стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи. Резорбира отоците, има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Препоръчва се при целулит, затлъстяване, при тежест и умора в краката, в резултат на нарушено кръвообращение и отоци по крайниците. Осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма.


ПРЕСОТЕРАПИЯТА извършва лимфен дренаж

Апаратът за пресотерапия извършва лимфен дренаж- това е вид масаж, които въздейства върху меките тъкани на тялото, с цел да се постигне премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. Лимфният дренаж позволява да се премахнат застоялите явления в тъканите, които неизбежно възникват с възрастта, с натрупването на излишни килограми и с появата на болестите. Задържането на течности се съпътства от такива патологически състояния, като увеличение на артериалното налягане, възпаления и алергии, хормонални нарушения, например хипотериоз и предменструален синдром, грешни диети и интензивно физическо натоварване. С течение на времето това довежда до развитие на отоци, подуване на лицето и образуване на торбички под очите, излишни килограми, целулит и развитие на варикозна болест на крак.


Противопоказания за ПРЕСОТЕРАПИЯ

Има ли противопоказания? Да ! Дълбока венозна тромбоза. Наличие на болка или изтръпване на краката. Остра инфекция на засегнатия крайник.Сърдечна недостатъчност.Остри заболявания и наличие на медикаментозно лечение към момента на процедурите.
Пресотерапията се препоръчва:

♦  За оформяне и стягане на тялото.
♦  За ефективна борба с целулита.
♦  За отслабване и детоксикация.
♦  За премахване умората на краката.

Пресотерапията е чудесен метод, алтернатива на липосукцията и резултати са видими още след първата процедура. Все пак има случаи, в които не следва да се прилага. Ако по време на пресотерапията почувствате болка или изтръпване в третираната зона, информирайте терапевта си и прекратете процедурата. Пресотерапията не е препоръчителна при:

♦  Кардиологични или бъбречни заболявания
♦  Белодробен оток
♦  Тромбофлебит, тромбоза
♦  Злокачествена лимфедема
♦  Травма на крайниците
♦  Еризипел
♦  Дерматит

Необходим брой процедури:

За максимален ефект са необходими от 9 до 15 процедури. Броят на процедурите е индивидуален и се определя от физическото състояние и от количеството мастни натрупвания на индивида.

Цена: 30 лв

Времетраене: 30 мин

Назад Ценоразпис

Назад

Добре дошли!
Добро пожаловать!
Wellcome!