Seaside Лазерна епилация

Назад

Лазерна епилация

SEASIDE SPA разполага с една от най-безболезнените, най-бързите, най-безопасните и най-мощните медицински лазерни системи за премахване на нежеланото окосмяване - PRIMELASE HR Excellance!


Освен, че Primelase HR ни позволява да работим по най-безболезненият метод, което прави лазерна епилация напълно поносима за всички пациенти, включително и за мъже с дебели косми, друго нейно значително предимство е възможността за третиране на всички видове косми и фототип кожа

ЦЕЛОГОДИШНО!


ПЛЮСОВЕ на Primelase HR:

  • ♦   най-мощният диоден лазер в България 
  • ♦   най-безболезнената и бърза епилация  
  • ♦   може да се ползва целогодишно
  • ♦   дори през лятото  предпазва кожата от загряване и третира единствено косъмa 
  • ♦   изключително мощен и прецизен в параметрите си 
  • ♦   третира тъмни кожи 
  • ♦   отстранява както тъмни и дебели косми, така и тип мъх 
  • ♦   4 дни след излагане на активно слънце или солариум вече можете да се подложите на епилация 

 

Как работи лазерната епилация?

Primelase HR работи чрез селективна фототермолиза, която е базирана на селективно разрушаване на космения фоликул, запазвайки и защитавайки епидермиса и дермата. Това се постига чрез високи енергийни импулси, които се абсорбират от пигмента  меланин, съдържащ се в косъма и придаващ неговият цвят. Косъмът е проводник на светлинната енергия до корена, където се трансформира температура около 60 градуса. Така коренът се изгаря и повече не се появява. 

Най-безболезнената лазерна епилация:

Има 2 режима за работа – динамичен и статичен. Една от разликите е в усещането – динамичният е по-безболезнен от статичния -  при една и съща ефективност и качество на епилацията! Характеризира се с използването на много кратки импулси съчетани с висока доза енергия. Prime Lase HR използва системата “crystal freeze”, която автоматично регулира температурата по време на епилация, за да бъде безопасна и безболезнена за пациента и с желаният ефект за гладка кожа!

Епилиране през всички сезони:

Primelase има възможността да се избират параметрите за работа, за всеки клиент индивидуално, спрямо различните фототипове кожа, дебелина и пигмент на косъма. Техническите параметри на диодния лазер позволяват за първи път в историята на трайната епилация да се обработват ефективно и тъмни кожи. 

Това е най-мощният диоден лазер в България, който е изключително щадящ кожата и позволява процедурите да се правят целогодишно.

Колко процедури са нужни?

При нормален хормонален фон, необходимият брой процедури е между 6 и 8, като броят им варира в зависимост от пола и индивидуалните особености на организма.

Интервалът между процедурите е от 30-40-60 до 90 дни (зависи от зоната на тялото). Целта е космите да са в анагенна фаза на растеж. Ако процедурите се правят през по-дълъг интервал от препоръчителното време, ефективността от лазерната епилация настъпва при повече от 6-8 процедури.1

 

Как да се подготвите за лазерна епилация?

Много е важно космите в областта, която ще се обработва, да НЕ се отскубват (не трябва да се използва епилатор, кола маска, пинсета) в продължение на поне 2 седмици за да бъде ефикасна процедурата с лазер. През този период те могат да бъдат премахвани чрез избръсване, крем депилатоар, подстригване или чрез всеки друг метод, при който не се отстранява корена. 

Космите в човешкото тяло имат различни фази на растеж. Най-важната за лазерната епилация е анагенната фаза (косъм с корен), така лазерната епилация унищожава единствено космите в тази фаза. Едва 20-30% от космите са в анагенна фаза. Това е и причината да се правят поне 6 броя процедури за максимален ефект. 

Преди лазерната епилация, зоната трябва да бъде избръсната или обработена с тример предния ден или в деня на процедурата! 

Фази на растеж на косъма:

Растежът на косъма  има три етапа:  анагенна, катагенна  и  телогенна  фазa.

•  Анаген – най-активна фаза на растеж. При нея има активно делене на клетките и космите израстват на дължина. Това е  фазата, в която има най-голяма ефективност при третиране на космите с лазерна епилация.
•  Катаген – преходен стадий на обратно развитие. В тази фаза космите спират растежа си.
•  Телоген – фаза на покой, която е последвана от изтласкването на косъма на повърхността на кожата и неговото опадане (тогава лазерната епилация е неефикасна, защото не достига до корена).

 

2

 

Фазите на растеж на космите във фоликулния цикъл са един от факторите, които се взимат предвид, за да се постигне най-оптимален ефект от премахването им. Структурата на космите и местоположението им ще ни позволи да се определи най-подходящата фаза за унищожeние на фоликула. 

След лазерна епилация коренът и самият косъм изгарят. В последвалите дни се избутва корена и подкожната част на косъма, което се проявява с появата им на повърхността на кожата, имитирайки растеж. Космите видимо оредяват след 10-я ден с продължителност около 2 седмици.

Кога да очаквате ефект от лазерната епилация?

Ефектът се вижда още след първата процедура и се изразява в редуциране на броя на космите и забавяне на техния растеж в третираната зона. 

Всички косми в активен етап на растеж се премахват.

След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които след първата процедура са се събудили. Това е така, защото се стимулира растежа на “заспали космени фуликули” и също периода съвпада с растежа на стари косми. С всяка следваща процедура космите все повече намаляват и оредяват, докато се достигне до изчезването им. 

След лазерна епилация коренът и самият косъм изгарят. В последвалите дни се избутва корена и подкожната част на косъма, което се проявява с появата им на повърхността на кожата, имитирайки растеж. Космите видимо опадат до 2 седмици.

Поддържащи процедури се правят веднъж годишно, при необходимост.

 Назад Ценоразпис

Назад

Добре дошли!
Добро пожаловать!
Wellcome!