Seaside Блог

Защо масажът с мед е толкова полезен?

Терапия с мед за нея

Масажът е един от най-древните методи, познат на човечеството, за лечение на различни заболявания, профилактика на здравето и релаксация. Съществуват различни методи и техники за масаж, които имат общо укрепващо въздействие върху организма.Защо масажът с мед е толкова полезен?

Научни изследвания показват, че по състав меда е близък до състава ба човешката кръвна плазма. Това обяснява неговото изключително бързо абсорбиране от кръвта. Доказано е, че при консумация на мед, човек не успява да усвои всички полезни съставки, а чрез кожата се приемат 100% от полезните му микроелементи и витамини. При меденият масаж, чрез използването на специфични отлепващи похвати, се отделят мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата, отварят се порите и се облекчава дишането и. Така биологично активните вещества в меда, проникват в дълбочина и въздействат на целия организъм.

Благодарение на масажа с мед се подпомага изхвърлят мастни клетки и се освобождават натрупаните шлаки и токсини.

Терапията може да бъде комбинирана със сауна, за да се постигнат още по-добри резултати.*Този тип терапия НЕ се прилага при:

 

  • повишено кръвно налягане
  •  разширени вени
  •  алергия към пчелни продукти
  • повишена температура 
  •  силно окосмяване.

Назад

Отворени врати и безплатна демонстрация на процедури

Запознайте се с всички апаратни процедури, които предлагаме и запишете час за безплатна демо процедура в периода 14-16 май


Прочети още...

ИЗКУСТВОТО ДА ПРИДОБИЕШ ТЕН

Продуктите за грижа под слънцето на Esthederm се противопоставят на предубежденията. Те позволяват да се насладите на слънчевите лъчи вземете най-доброто от тях, без риск за качеството на кожата. Слънцето винаги е било съществено условие за живота във философията на Esthederm и оценяваме начина, по който кожата си взаимодейства със него. Благодарение на тези изследвания, Esthederm предлага иновативен подход в слънцезащитата, насърчавайки, оптимизирайки продобиването на тен - най-ефективната защита - и запазвайки качеството и младостта на кожата. Във философията на продуктите е заключена любовта към слънцето и удоволствието, което трябва да черпим от него.


Прочети още...

Антицелулитен масаж от Anne Semonin

Anne Semonin е френска професионална марка, разработена съвместно с дерматолози, биолози и лаборанти, която е пионер в производството и приложението на серуми. Не само това, но Anne Semonin развива и усъвършенства своя техника за антицелулитен дрениращ масаж, който има способността да стимулира лимфната система, да стяга и оформя силуета на тялото.


Прочети още...

Въздействието на лимфодренажния масаж на лице

Лимфо-венозният дренаж на лице е една сравнително нова методика на работа. Този иновативен подход е базиран на проучвания, изследвали взаимовръзката между възстановяването на човешкия организъм и добрата работа на лимфната система. Лимфодренажната масажна техника е разработена в средата на 20 век от френския учен Паскал Кош. Той забелязал, че отоците изчезват, когато се прилага периодично масажиране по посока на лимфния поток. Прилаганите масажни техники се оказали ефективни и при пациенти с венозна недостатъчност.


Прочети още...

Назад

Търсене

Теми

Сподели

  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon

Добре дошли!
Добро пожаловать!
Wellcome!