Seaside Блог

Въздействието на лимфодренажния масаж на лице

Важната роля на лимфо-венозния дренаж на лице за здравето и красотата ни

Лимфо-венозният дренаж на лице е една сравнително нова методика на работа. Този иновативен подход е базиран на проучвания, изследвали взаимовръзката между възстановяването на човешкия организъм и добрата работа на лимфната система. Лимфодренажната масажна техника е разработена в средата на 20 век от френския учен Паскал Кош. Той забелязал, че отоците изчезват, когато се прилага периодично масажиране по посока на лимфния поток. Прилаганите масажни техники се оказали ефективни и при пациенти с венозна недостатъчност.Какво е важно да знаем за лимфната система?

Лимфната система се разпростира през почти всички наши тъкани, за да позволи обмяна течности между клетките. Лимфата участва в обмяната на веществата, като подпомага неутрализирането и извеждането от организма на отпадналите продукти от обменните процеси, болестотворните агенти, отровите и излишните течности. Освен това, тя е съществена част от имунната система, като се бори с инфекции и произвежда бели кръвни клетки. Състои се от лимфни капиляри, лимфни съдове и лимфни възли. За разлика от кръвта, която циркулира непрекъснато, задвижвана от сърцето, лимфата се движи само в една посока от периферията на тялото към сърцето, като нейното движение се осигурява единствено от съкращаването на мускулите. Това е причината за  появата на лимфен застой при хора със слаба физическа активност. Установено е, че при масаж движението на лимфния поток се усилва 20 пъти.

Как да подпомогнем работата на лимфната система?

Задръстването на лимфната система е между основните фактори, причиняващи до възпаления и редица други заболявания. Ако лимфата не тече добре, клетките се отравят от собствените си отпадъци и лимфната течност става токсична, предизвиквайки умора, подуване, инфекции или възпаление. Комбинацията от нездравословно хранене, заседнал начин на живот и токсична среда допринасят за неблагоприятната работа на лимфата. Добрата новина е, че можем да направим бързи подобрения във функцията на лимфната система с няколко лесни лесни промени в начина ни на живот. Правилният лимфен поток изисква дълбоко дишане и движение на тялото, прием на достатъчно количество вода, здравословно хранене и ниски нива на стрес (отпадните продукти на хормоните, борещи се със стреса, са киселинни, а киселинната среда в тялото води до задръстване на лимфата).Въздействието на лимфодренажния масаж на лице

Днес лимфодренажния масаж на лице се прави с цел бързо освежаване, изчистване на токсините и подмладяване на кожата. Важно е да се отбележи, че това е техника, която работи уникално добре за отстраняване на подпухналостта, отоците и уморения и вял вид на кожата. Ценността на този масаж е свързана с това, че не просто дава красота на лицето и подмладява, а и че въздейства изключително благоприятно върху здравето на клетките, тъканите и на организма като цяло. Специфичният лимфодренажен масаж на лице се изпълнява в синхрон с индивидуалния ритъм на всеки клиент - от голямо значение са темпото, дълбочината и силата на натиска, както и от конкретните масажирани зони. Само терапевти, преминали специално обучение, могат да изпълняват правилно този масаж и само тогава може да се гарантира неговият ефект. 


Марта Вачкова

 В Спа център Seaside можем да ви предложим лимфодренажен масаж на лице като самостоятелна процедура, както и в комбинация с различни козметични терапии за лице.


Назад

Защо масажът с мед е толкова полезен?

Масажът е един от най-древните методи, познат на човечеството, за лечение на различни заболявания, профилактика на здравето и релаксация. Съществуват различни методи и техники за масаж, които имат общо укрепващо въздействие върху организма.


Прочети още...

Отворени врати и безплатна демонстрация на процедури

Запознайте се с всички апаратни процедури, които предлагаме и запишете час за безплатна демо процедура в периода 14-16 май


Прочети още...

ИЗКУСТВОТО ДА ПРИДОБИЕШ ТЕН

Продуктите за грижа под слънцето на Esthederm се противопоставят на предубежденията. Те позволяват да се насладите на слънчевите лъчи вземете най-доброто от тях, без риск за качеството на кожата. Слънцето винаги е било съществено условие за живота във философията на Esthederm и оценяваме начина, по който кожата си взаимодейства със него. Благодарение на тези изследвания, Esthederm предлага иновативен подход в слънцезащитата, насърчавайки, оптимизирайки продобиването на тен - най-ефективната защита - и запазвайки качеството и младостта на кожата. Във философията на продуктите е заключена любовта към слънцето и удоволствието, което трябва да черпим от него.


Прочети още...

Антицелулитен масаж от Anne Semonin

Anne Semonin е френска професионална марка, разработена съвместно с дерматолози, биолози и лаборанти, която е пионер в производството и приложението на серуми. Не само това, но Anne Semonin развива и усъвършенства своя техника за антицелулитен дрениращ масаж, който има способността да стимулира лимфната система, да стяга и оформя силуета на тялото.


Прочети още...

Назад

Търсене

Теми

Сподели

  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon
  • social_icon

Добре дошли!
Добро пожаловать!
Wellcome!