Процедури

Предимства на новата криолиполиза DEFINE спрямо предходната Cooltech

Seaside сме първият и единствен естетичен център във Варна и Североизточна България, който предлага процедури с иновативния апарат за криолиполиза – Cooltech DEFINE.

Избрахме новата криолиполиза DEFINE, защото е много по-ефективна при премахването на мастни натрупвания спрямо предходната криолиполиза Cooltech. Безопасността на DEFINE, беше също голям фактор при избора ни на машина за премахване на излишни мазнини.

Какво представлява криолиполизата?

Криолиполизата е неинвазивна алтернатива на липосукцията, която трайно премахва излишните мастните натрупвания в третираната зона. Това се случва чрез иницииране на процеса апоптоза, който е естествен за организма и представлява програмирано самоунищожаване на мастните клетки, предизвикано от замразване и кристализиране на 4 от 5-те мастни киселини, съставляващи мастната клетка. След това остатъците от мъртвите мастни клетки се изхвърлят от организма по естествен път чрез лимфата и черния дроб. Технологията се е доказала, като най-безопасен и безболезнен метод за трайно премахване на мастни натрупвания.

Клинични проучвания

Клиничните  проучванияпоказват, че Cooltech DEFINE замразява 90% от мастната тъкан, попаднала в апликатора, докато с по-стария модел на апарата – Cooltech не повече от 70% от третираните мазнини успяват да кристализират. Клинично доказано е, че след една процедура с Cooltech DEFINE резултатът е до 30% по-малко мазнини в третираната зона, в сравнение с по-стария апарат Cooltech.

Безопасност

Процедурата е напълно безопасна, тъй като машината работи с патентовани предпазни мембрани Cool Gel Pad, които предпазват кожата и тъканите от замръзване и некроза. Всяка мембрана има индивидуален код, който се сканира за да започне процедурата, осигурявайки по този начин максималната безопасност на клиента.

DEFINE  притежава FDA и CE сертификати за безопасност.

Апликаторите имат патентована 360 охлаждаща технология, за да гарантира хомогенно и контролирано охлаждане на всички зони и видове форми на тялото.

Премахва мазнините от всяка зона

Cooltech DEFINE е създаден за извайване на цялата фигура. За тази цел устройството разполага с различни накрайници, които са адаптирани и специфични за всяка зона на тялото. Ефектът е видим още 15-30 дни след първата процедура, но може да се засили в последващите 1-2 месеца. За постигане на максимални резултати са необходими 3 сесии, които се правят през около 2-3 месеца.

Зони, които подлежат на третиране:

♦  Корeм (над пъпа, под пъпа, целият корем)
♦  Паласки и хълбоци
♦  Двойна брадичка
♦  Над гръдния мускул
♦  Бричове
♦  Бедра (външна част и вътрешна част)
♦  Колена (вътрешна и предна част)
♦  Ръце
♦  Гръб

Какви са предимства на технологията на Cooltech DEFINE, спрямо другите подобни апарати?

 
♦ 70-минутна процедура за резултати с 30% по-добри от течи, постигнати с по-стария модел апарат – Cooltech

♦ 45-минутна процедура за резултати сравними с тези на по-стара версия – Cooltech

♦ По-голям процент премахнати мастни клетки само след 1 процедура

♦ 100% безопасна (индивидуални предпазни мембрани „Cool Gel Pad”, за пълна безопасност на процедурата)

♦ 360 градусово замразяване в третираната зона до -11 градуса по Целзий

♦ Повлиява четири от петте вида мастни киселини

♦ 9 шаблона за по-прецизна диагностика на мастната тъкан

♦ Четирите накрайника могат да работят едновременно за по-равномерни и цялостни резултати

♦ Контуриране на цялото тяло само за 2 часа

Процедурата в шест стъпки

1. Диагностика на зоната, която ще бъде третирана
2. Поставяне на подложката Cool Gel върху областта, която е избрана за третиране.
3. Поставяне на апликатора на Cooltech DEFINE върху подложката с Cool Gel.

4. Следва локално контролирано охлаждане, което води до апоптоза на мастните клетки.
5. След процедурата се премахва апликатора и терапевтът прави масаж (мануално и с помощта на апарат), за по-бързото подобряване на кръвообращението в третирана зона на зоната.
6. При завършване на процеса мастните клетки започват да се елиминират чрез физиологични механизми. Първите резултати могат да се забележат след около 2 седмици.