Процедури

Как да възстановим кожата след края на лятото?

Като начало, консултирайте се с козметолог или дерматолог. Специалистът най-добре ще определи от какво конкретно има нужда Вашата кожа.

Процедурите, които се препоръчват след края на лятото и през есента, могат да бъдат разделени на две групи:

1. Процедури за почистване и ексфолиране и 2. Процедури за възстановяване и хидратация.

ПРОЦЕДУРИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ И ЕКСФОЛИРАНЕ 

Към тази група спадат всички онези процедури, които ще отстранят повърхностния слой мъртви клетки и ще почистят порите от натрупаните замърсявания в тях. Те целят да оставят кожата чиста и да я подготвят за следващия етап – възстановяването. В зависимост от вашите конкретни потребности могат да бъдат подбрани различни по интензивност почистващи процедури.

Съвременната козметология  предлага различни начини за почистване и ексфолиране. Вече имате възможност да избирате между класическия метод за почистване на лицето и новите козметични технологии за почистване в дълбочина без използване на пара и екстракция.

Класическото ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО е добре познато. То включва основно пара за подготовка на кожата, ръчно почистване на порите, дарсонвал – за предотвратяване и намаляване на възпаленията и подходяща маска. Допълнителни концентрати и серуми, втрити в кожата, могат да ѝ осигурят допълнителен комфорт и липса на зачервявания след процедурата.

Ако не Ви допадат парата и екстракцията, тогава можете да се  доверите на новите КОЗМЕТИЧНИ ЛИНИИ С ЛЕЧЕБНО ДЕЙСТВИЕ. Те предлагат специално разработени маски и ексфолианти, чийто активни съставки проникват максимално дълбоко в порите, така че да разтворят замърсяванията в тях и да ги свият, без да се налага използването на по-агресивно третиране.

Максимално почистване на лицето може да се постигне и с УЛТРАЗВУК. Осигурява добро ексфолиране на повърхностния слой, без да се травмира или разпъва кожата. Едновременно с това, чрез ултразвуковия накрайник се прави и лек масаж, който подобрява кръвообращението и подпомага процесите на възобновяване на клетките. Процедурата е особено подходяща за чувствителна кожа.

Предпочитан от много клиенти метод е МИКРОДЕРМАБРАЗИОТО. Най-подходящ е за мазни и плътни кожи и не се препоръчва за чувствителни кожи или при наличие на разширени капиляри. Заглажда и полира повърхностния слой, стимулира процесите на обновяване на епидермиса, заглажда неравностите и фините бръчки. Повлияват се и някои леки пигментации.

Когато по кожата се забелязват упорити пигментации, можете да се консултирате с дерматолог за провеждане на ХИМИЧЕН ПИЛИНГ. Може би, ще кажете, че в началото на есента, когато слънцето все още грее интензивно, не е най-подходящото време за пилинг. Прави сте, но само що се отнася до традиционно познатите ни препарати за извършване на тази процедура. Последните достижения в областта на естетичната дерматология дават възможност дълбокото излющване на кожата с помощта на киселини да бъде извършвано по всяко време на годината. Новите иновативни химични пилинги обезпечават дълбоката стимулация на кожата без да нарушават дермалния слой.

 

След като лицето е добре почистено, следват процедурите за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ХИДРАТАЦИЯ. Те дават възможност на кожата да активира естествените си защитни сили и подпомагат процесите на възстановяване в нея.

ПРОЦЕДУРИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ХИДРАТАЦИЯ

И на този етап преценката на специалиста за конкретния избор на процедури, съобразени със състоянието на кожата, обезпечава постигането на най-добри резултати. Важно е правилно да се определят причините за сухата кожа или степента на дехидратация. Съвременната козметология предлага огромно разнообразие от ВИСОКОЕФЕКТИВНИ ТЕРАПИИ и продукти предназначени за възстановяване на кожата и нейния хидро-липиден баланс. Вашият козметолог ще Ви предложи терапия, базирана на активни съставки, като растителни пептиди, колаген, хиалуронова киселина, витамини, натурални растителни масла, специални възстановителни комплекси и др. Вече почистената кожа „поглъща“ ценните подхранващи вещества, което подобрява обменните процеси в нея и подпомага нейното възстановяване. Всяка високоефективна терапия е базирана на конкретна техника на изпълнение, която обезпечава търсения отличен резултат. Веднага след такава процедура кожата възвръща своя тонус, еластичност и свежест. Провеждането на серия от последователни високоефективни терапии гарантира трайно подобряване на състоянието на кожата, изглаждане на фините линии и бръчки и справяне с някои нежелани проблеми, като повърхностни пигментации, торбички и тъмни кръгове около очите, чувствителност и др.

Една от най-желаните процедури за възстановяване и хидратация е КИСЛОРОДНАТА ТЕРАПИЯ. Подходяща е за всеки тип кожа, дори и за чувствителната. Дава мигновена свежест и блясък на лицето. Впръскването на чист кислород в кожата подобрява клетъчното дишане, което се отразява благоприятно върху обменните процеси и върху неутрализирането действието на свободните радикали. Заедно с кислорода, в дълбочина се доставят активни съставки, като хиалуронова киселина, витамини, пептиди и др. Обогатените с кислород клетки лесно поемат тези съставки. Възстановява се нарушения хидро-липиден баланс, кожата се обновява и овлажнява интензивно. Кислородната терапия постига ефекта на мезотерапията, но без наличието на болката от убожданията. В зависимост от нуждите на кожата се побира подходящия вид кислородна терапия – дълбоко хидратираща, подхранваща и подмладяваща или изравняваща тена.

Кожата може да бъде хидратирана и подхранена и в дълбочина. Това се постига с помощта на естетични процедури. МЕЗОТЕРАПИЯТА е процедура, осигуряваща дълготрайна хидратация, подхранване и обновяване на дълбоките слоеве на дермата. Чрез множество убождания в нея се инжектират активни съставки – хиалуронова киселина, витамини и антиоксиданти. Необходими са няколко последователни процедури, проведени през определен период от време. Мезотерапията има силно изразен анти-ейдж ефект. Възстановяват се изгубени обеми в различни зони по лицето, значително се подобрява еластичността на кожата, постига се едно общо младежко излъчване. В зависимост от грижите, които полагате за Вашата кожа и вида на инжектирания продукт, този ефект може да се задържи от два до шест-седем месеца. Освен това мезотерапията представлява и една своеобразна превенция срещу отпускането на кожата и появата на нови бръчки.

Следвайки съветите на специалистите за възстановяване и хидратация в началото на есента, ще си осигурите красива и сияйна кожа, готова да посрещне първите студени дни. И не забравяйте, че здравата и красива кожа е на мода през всеки сезон!