Любопитно

Лифтиране с мезоконци с APTOS

Появата на първите промени, свързани с възрастта на лицето, кара много жени да обърнат по-голямо внимание на външния си вид и да променят обичайните методи за грижа и козметични процедури, които сега са насочени не само към поддържане на естествената красота, но и към попълване на загубените ресурси, коригиране на видимите промени. Последните постижения в медицината днес отварят широки възможности и позволяват да се изберат за всеки пациент най-оптималните опции, които ви позволяват да решавате всякакви сложни проблеми с минимални разходи. Една от такива усъвършенствани технологии за корекция на възрастови промени са мезоконци APTOS, които вече са доказали своята ефективност през многогодишната успешна история и продължават да печелят доверието на пациенти и професионални специалисти по целия свят. Методът APTOS е минимално инвазивна и безопасна процедура за лифтинг на лицето чрез ултра тънки нишки, която помага за коригиране на всякакви естетични дефекти по лицето и тялото, изглаждане на бръчки, значително подобряване на външния вид и структурата на кожата без хирургическа намеса.

Един от най-популярните въпроси сред пациентите е как протича процедурата по лифтинг на конци.

APTOS подмладяването се извършва само от сертифицирани специалисти в медицински клиники, които са партньори на APTOS и са лицензирани за извършване на медицинска дейност в областта на пластичната хирургия или дерматология.

Подготовка

Преди да се извърши лифтинг с конци, докторът трябва да извърши преглед и да разпита пациента с цел изясняване на показанията и идентифициране на противопоказания за процедурата, ако е необходимо, да поиска резултатите от медицински прегледи и анализи. При липса на заболявания, всякакви отклонения и други причини, възпрепятстващи корекцията с конци APTOS, лекарят, спрямо възрастта, индивидуалните физиологични особености и желанията на пациента, определя зоните за корекция, както и най-подходящата форма и техника на представяне на нишките. Освен това лекарят информира предварително пациента за подготовката за процедурата, която предвижда отказ от приема на антиагреганти (ацетилсалицилова киселина, аспирин и др.), Някои видове лекарства и добавки, които влияят на съсирването на кръвта. В случай на наличие на хронични или други заболявания, които позволяват извършване на симулация на нишка, но изискващи курс на прием на лекарства по време на процедурата, лекарят, съгласувано с лекуващия лекар на пациента, може да коригира или временно да отмени лекарства.

 

Анестезия

Преди процедурата за повдигане на конци при липса на алергия на пациента към определени видове анестетици се извършва локална инфилтрационна анестезия в областта на корекция по контура на нишките. Ако чувствителността към инжектирането на анестетичен разтвор е повишена, това може да причини неприятни усещания при някои пациенти. Подобна кратка реакция може да възникне в началото на процедурата, когато се извършва пункция и въвеждане на нишките. Ето защо на жените се препоръчва да планират процедурата в съответствие с менструалния си цикъл, тъй като през първата седмица много от тях имат повишен праг на болка.

Маркиране

Преди процедурата на повдигане лекарят изследва зоните за корекция и провежда медицинско маркиране със специален маркер, според който ще определи точното местоположение и точките на фиксиране на нишките. Такова маркиране и точно въвеждане на нишки ще помогне на специалиста да постигне максимален ефект от процедурата и в същото време да запази естествените изражения на лицето.

Имплантиране на конци

Въвеждането на нишки се извършва в съответствие с маркировката със специална канюла или игла, в зависимост от вида на избраните нишки, на дълбочина 3-5 милиметра. В зависимост от поставените задачи и вида на нишките, лекарят избира най-подходящата техника за въвеждане и фиксиране във всеки конкретен случай. Например, за да се осигури ефект на повдигане, най-често се използва нишка с прорез, поради което нишките се фиксират по специален начин в меките тъкани и предотвратяват тяхното изместване в бъдеще. За да създадете обем, ревитализиране или в зоната на активни изражения на лицето, можете да използвате нишки със специална “тъкана” структура, гладки нишки или нишки, наподобяващи пружини. Всяка техника изисква от специалиста да има задълбочени познания по анатомията на лицето, висока квалификация и специална подготовка за провеждане на подобни процедури. Средно процедурата отнема не повече от час.

Резултат

Ефектът от корекцията на конеца ще бъде забележим веднага след края на процедурата.Конците Aptos са най-дълготрайните абсорбиращи се конци на пазара за 18-24 месеца.

Допустими малки отоци, дискомфорт и лека болка в първите часове след корекцията. За да ги премахне, лекарят може да предпише употребата на аналгетици. Препоръчва се също да се прилага студен или APTOS Icepack в зоната на корекция през първите 48 часа, 3-4 пъти на ден за 15 минути.

Д-р Татяна Ботев

Представяме ви д-р Татяна Ботев
Тя е международен тренер на световноизвестната компания за мезоконци Aptos.
Към днешна дата се занимава с дерматология и козметология повече от 20 години. Завършила с отличие Медицински университет, след което започва практиката си в клиника към него. Специализирала е Каунската Медицинска академия и Залцбурския университет.

За повече информация се свържете с нас