Любопитно

Съставките на Anne Semonin

НАТУРАЛНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ

Формулите на Anne Semonin са уникални и ексклузивни. Действието на есенциалните масла, подсилено от микро елементи създава мощен коктейл от активни съставки, които проникват до най-дълбоките слоеве на кожата, подпомагайки нейния детокс и бързо възстановяване. Кожата изглежда и се чувства подмладена, нежна и сияйна, с естествен младежки блясък.

 

Морски ретинол: Включен в Miracle Крем за околоочен контур на Anne Semonin. Извлечен от Crithmum maritimum (Морски копър – крайбрежен вид). Притежава сходни свойства, като тези на ретинола, но без страничния ефект на раздразнение. Може да се използва сутрин и вечер.

Чиста изворна морска вода: Включена в Супер активния серум Anne Semonin, Супер активен серум за околоочен контур и Ледени кубчета за експресен блясък (за лице). Уникална вода, извлечена от Британско море от естествен източник, открит на повече от 22 м дълбочина. Нейният изключителен състав е различен от този на морската вода. Чистата изворна морска вода съдържа много по-високо ниво на магнезий и силиций и е способна да намали транс-епидермалната загуба на течности (TEWL), като стимулира производството на ендогенни липиди и подобрява циркулацията на вода в кожата, чрез повишаване броя на хомидесмозомите (дермо-епидермалните връзки). Използването на чиста изворна морска вода, вместо обикновена вода, като основа на козметичните формули, позволява на Anne Semonin да претендира, че 100% от ключовите съставки са активни.

Естествена смола от Смирна: Включена в Супер активен серум и Супер активен серум за околоочен контур на Anne Semonin. Извлечена от дърво, активира липогенезата в хиподермата и помага за изграждане размера на триглицеридите в адипоцитите. Кожата е стегната, а бръчките минимализирани в резултат на този механичен ефект.

Мексикански див ям: Включен в нашия крем DHEANNE. Тази съставка е богата на Диосгенин, който подобрява регенерацията на кожата и подсилва клетъчната функция, като имитира производството на естроген.

Невро-козметика: Кожната инервация е изключително гъста и достига до най-горните слоеве на епидермиса. Това означава, че съществува тясна връзка между кожата и нервната ни система. Невро-козметичните продукти, модулират функцията на нервната система на епидермално ниво, което представлява нов подход в грижата за кожата, регулиращ понижаването на стреса в кожата. Ледени кубчета за експресен блясък, Ледени кубчета за експресен блясък на околоочния контур, Супер активния серум за околоочен контур на Anne Semonin, използват Tephroline – екстракт от Tephrosia Purpurea (Диво индиго). Този екстракт стимулира отделянето на бета-ендорфини, осигурявайки на кожата усещането за комфорт, като по този начин се възстановява нормалната функция на кожата.

Екстракт от морски лотус: Съдържа се в Lipoliss – Анти-целулитен гел на Anne Semonin. Уникална съставка, извлечена от крайбрежното цвете, със силно контуриращи тялото свойства. Предотвратява мудността и понижаването на активността на адипоцитите, като ги защитава от оксидативен стрес и помага да се възстанови тяхната липолитична функция. В комбинация с кофеин, това дуо ефективно действе върху липолизата.

Jania Rubens: Включена е в няколко продукта на Anne Semonin: Морски тоник, Морска емулсия и Олиго защитен крем SPF30. Jania Rubens е малък, растителен корал, който има невероятната способност да свързва микро елементите и минералите от морската вода  (от 20 000 дo 40 000 пъти е по-богат на микро елементи и морски минерали от самата морска вода). Неговата реминерализираща и ултра овлажняваща сила го прави една от най-ефективните натурални съставки на морския свят.

Phormidium persicinum: Съдържа се в Олиго защитен крем SPF30.
Тази биотехнологична съставка е селектирана, заради нейната невероятна биометрична способност да забавя стареенето на кожата. Стимулира производството на тиоредоксини – естествени защитни протеини в кожата, за по-добро противодействие на свободните радикали – UV увреждане, една от причините за стареене.

Ботокс подобни пептиди (комбинация от 6 натурални амино киселини): Съдържат се в Супер активен крем на Anne Semonin. Предлага същото действие, като това на ботокса, но безопасно и без неговите странични ефекти (болка в гърдите, алергии, оток на клепача и т.н.). Релаксира лицевите мускули и премахва напрежението в тях, като по този начин предотвратява формирането на бръчки.

ПРОДУКТИ ANNE SEMONIN
  • ПРОДУКТИ ANNE SEMONIN